نقطه عطف فهما 1400 کشف استعدادهای مسجدی و سرعت در شناسایی کانون‌های فعال است
نقطه عطف فهما 1400 کشف استعدادهاي مسجدي و سرعت در شناسايي کانون‌هاي فعال است
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان:

نقطه عطف فهما 1400 کشف استعدادهای مسجدی و سرعت در شناسایی کانون‌های فعال است

بيکي با اشاره به دستاوردهاي سومين رويداد ملي فهما گفت: کشف استعدادهاي مسجدي و سرعت در شناسايي کانون‌هاي فعال نقاط عطف در فهما 1400 محسوب مي‌شوند.
شناسه خبر : 32912 تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۴۰۰ زمان انتشار : ۱۳:۴۱

ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) از گلستان گزارش می دهد: ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در گام دوم انقلاب اسلامی به منظور مشارکت، دیده شدن، اشتراک محتوا، سطح بندی و ارتقا، هماهنگی و انسجام، انگیزه بخشی و ایجاد محیط فعالیت و رقابت سالم  برای  کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور  سومین رویداد ملی فهما را برگزار کرد.

این رویداد بر اساس اصول و سیاست ها و سند تحول ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و با توجه به شرایط، قابلیت ها و مقدورات محلی، کارکردهای اقتضایی و فعالیت های خودجوش و استفاده هدفمند از فناوری های نوین، رسانه ها و مراکز رشد طراحی شد است که طی آن عرصه های اصلی اقدام و فعالیت کانون ها مشخص شده است. و کانون های فرهنگی هنری می توانند بر اساس  ریل‌گذاری و  ابزارسازی انجام شده  در بستر فضای مجازی در دو محور جغرافیای فرهنگی و تخصصی می توانند وضعیت خود نسبت به سایر کانون ها در زمینه های مختلف را مورد سنجش قرار دهند‌.

از سوی دیگر با رصد و پالایش مستمر و منظم، جریان حرکت و فعالیت کانون ها ارزیابی و امتیاز دهی می‌شود  و با لحاظ محدودیت ها، اقتضائات جغرافیایی و ظرفیت های محلی کانون های فرهنگی هنری مساجد و استان ها رتبه بندی شده و پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی(پایتخت فهما) معرفی می شود.

به همین منظور ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) از گلستان  با «مهدی بیکی»، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان، گفتگویی انجام داد که در ادامه می خوانید:

*برگزاری رویداد فهما چقدر می‌تواند در شناسایی نخبگان و کشف استعدادها نقش‌آفرین باشد؟

 با توجه به اینکه در شناسایی نخبگان و کشف استعدادها باید از بستر مناسب و مکانیزمی که بتواند تمام استعدادها را در نظر کارشناسان و ارزیابان قرار دهد استفاده کنیم، لذا بستر فهما این امکان را برای کشف استعدادها فراهم کرده است.

سامانه فهما توانسته است هم در سرعت و هم در فراگیری شناسایی و اشراف بر استعدادها و همچنین در صرفه‌جویی هزینه‌ها نقش به سزایی را داشته باشد، اما آنچه که اهمیت دارد بدانیم این است که قدم اول و مرحله ابتدایی که همان ایجاد بستر مناسب برای کشف استعداد ها است که به وسیله سامانه فهما فراهم شده است؛ اما باید گام‌های اساسی دیگر نیز محکم برداشته شود و آن مراحل چیزی نیست جز برنامه‌ریزی برای شکوفایی و پیشرفت استعدادها که طبیعتا مسیری طولانی است.

*دستاوردهای برگزاری سه دوره رویداد فهما در سطح کانون های مساجد استان را تشریح فرمایید.

دستاورد رویداد فهما را می‌توان شامل مواردی نظیر سرعت در ارسال گزارش‌دهی کانون ها، صرفه‌جویی در هزینه ها، رقابت سالم بین کانون های مساجد، سهولت در اجرای برنامه‌ها، استفاده و حضور در فضای مجازی و اشراف در مدیریت و برنامه‌ریزی دانست.

نقطه عطف فعالیت‌ها در فهما ۱۴۰۰ از نظر شما کدام مولفه هاست ؟

مردمی بودن فعالیت های فهما۱۴۰۰ و اینکه با حداقل هزینه ها تولیدات متعددی توسط اعضای کانون ها در حال شکل گیری است می تواند نقطه عطف فعالیت های سومین رویداد ملی فهما1400 باشد.

*با توجه به مباحثی که مطرح کردید و از آنجایی که سومین رویداد ملی فهما در حال برگزاری است، ارزیابی تان را از برگزاری سومین دوره عنوان کنید

آنچه که در رویداد ملی فهما باید مورد توجه قرار بگیرد این است که بن مایه ارتقاء و یا تنزل این رویداد مشارکت و یا عدم مشارکت کانون است، هر کجا که برنامه‌های کانون از کیفیت و حجم بالایی برخوردار باشد کمک می‌کند که این رویداد درخشش داشته باشد و هر کجا که رکود و عدم مشارکت کانونی باشد باعث کم فروغی این رویداد می‌شود، بنابراین توجه به کانون و تدوین برنامه‌ها بر اساس مقیاس های اجرایی کانون باید مد نظر باشد.

 سیاست‌های ستاد فهما کشور و استان باید به گونه‌ای باشد که باعث انگیزه سازی برای کانون‌ها بشود تا کانون ها منتظر این رویداد باشند و هر ساله برای مشارکت بهتر در این رویداد لحظه شماری کنند.

*برگزاری این رویداد ملی چه دستاوردها و برکاتی در سطح کانون ها داشته است؟

رویداد فهما سبب شد تا فعالیت ها در عرصه کانون های مساجد با دقت و سرعت بیشتری انجام شده و از سوی دیگر صرفه جویی  در هزینه ها شود؛ البته این رویداد شناخت متقابل کانون ها از برنامه‌های یکدیگر را به دنبال دارد و موجب رقابتی شدن فعالیت‌ها می شود.

 این رویداد به گونه ای طراحی شده است که در هر شرایطی می توان به سرعت و آسانی نسبت به ایجاد برنامه های فرهنگی در سطوح مختلف اقدام کرد.

گفت وگو از: حسین کیقبادی